Fiets gast-vrij door Haspengouw

Ik help je graag op weg met de fiets - ontdek hier mijn persoonlijke fiets-favorieten

Fiets gast-vrij

Mijn man Hein en ik wilden de Opaalkust en het noorden van Normandië verkennen, we namen ook onze fietsen mee, want het is zo zalig om een streek vanop je fiets te ontdekken. Gek genoeg bleven onze fietsen een week lang onaangeroerd in onze auto staan, er waren absoluut geen fietswegen te bekennen daar.

Toen besefte ik eigenlijk pas hoe uniek en bijzonder het Limburgse fietsroutenetwerk wel is en nu ben ik nog bewuster een enthousiaste fietsambassadeur xx

Vanuit mijn drie logeeradresjes zit je zo op het Fietsroutenetwerk en kan je kilometers lang genieten van de mooiste Haspengouwse landschappen en dat langs goed onderhouden fietspaden en -wegen. Je hoeft alleen maar de nummers van de blauwe fietsborden te volgen.

Je kan je fietsen veilig stallen in mijn drie logeeradresjes. Fietsen huren? Dan breng ik je graag in contact met de plaatselijke fietsverhuurders Jos en Nick.

Dus fiets en beleef x 

Je gastvrouw Geert

Heb je een vraag?

+32 477 03 82 55 Maandag - Zondag: 14u - 21u

Veerpontje Eijsden-Lanaye

Met de fiets over de Maas naar Nederland

Dit is één van onze lievelingsfietsroutes, als we in het weekend een leuke fietstocht willen maken. Met de fiets het veerpontje nemen, dat is altijd een instant vakantiegevoel. En dan stoppen we aan de overkant van de Maas graag bij Aon 't Bat, ergens op één van de vele terrasjes van dit gezellig eetcafé of in hun loungestoelen, heerlijk!

Veerpontje Cramignon is open van april tot oktober. De overtocht kost 1 euro per persoon.

Eetcafé Aon 't Bat is iedere dag open van 10u tot middernacht. Je kan er terecht voor ontbijt, lunch, diner, tapas, high tea, ijsjes en drankjes. 

Fietsen langs het Doorkijkkerkje

Mooie fietstocht rond Borgloon

Je kan vanuit Riemst een langere fietstocht maken tot Borgloon of je neemt je fiets mee en je rijdt daar een mooie fietslus.

Borgloon ligt midden in de Limburgse fruitstreek, dus hier is het vooral magisch mooi in de lente met duizenden bloesems in de fruitbomen.

Natuurlijk mag het doorkijkkerkje niet ontbreken op je fietstocht. Rij zeker ook even naar het Zwevend Kappeletje in Helshoven en de houten-latten-architectuur bij het Klooster van Colen in Kerniel.

Deze drie fietsbelevingen liggen allemaal op fietsafstand. 

Visit Limburg noemt dit 'misschien wel dé meest Instagrammable fietsroute van Limburg!'

Via de knop hieronder toont Visit Limburg jou deze mooie route 'Fietsen door het Haspengouws terroir' - met de juiste fietsknooppunten

Schrijf je hier in voor mijn gast-vrije nieuwsbrief TipsEnzo. Je ontvangt dan direct vijf Hygge-tips om het gezellig te maken met je familie of vrienden.