Beleef het gezellige Riemst en het prachtige Haspengouw

Natuur, cultuur, shopping, ontspanning … alles is hier aanwezig voor een bijzondere vakantie

Ontdek de leukste lokale hotspots nabij je logeeradresje

Je vakantie in StroEnzo, VillaEnzo of ZussEnzo is pas compleet als je de mooie omgeving ontdekt hebt. Riemst, Haspengouw en Limburg hebben zó veel te bieden! Van natuur en cultuur tot boeiende events en interessante expo’s.

Heb je tijd en wil je graag nog wat verder gaan? Dan zijn bijvoorbeeld Maastricht en Luik steden die de moeite waard zijn om te verkennen.

Ik heb voor jou de leukste lokale hotspots en events verzameld en maakte bijna alle foto’s zelf tijdens mijn hotspot-zoektochten. Via de zoektool links kun je filteren op regio óf op vakantiebeleving. Ik inspireer je graag en ik vind het fijn om acheraf jullie verhalen te horen! 

Goed om te weten: een hotspot is voor mij een plek met een tikkeltje hygge – dat speciale gevoel van gezelligheid, huiselijkheid, ontspanning, je welkom voelen. Zodat je voluit geniet van de mooie dingen van het leven, samen met je gezin, familie of vrienden.

Je gastvrouw Geert

Heb je een vraag?

+32 477 03 82 55 Maandag - Zondag: 14u - 21u

C-mine

Ik wil op avontuur gaan met mijn kids in Genk

Op de indrukwekkende site van C-mine heb je een belevingsparcours over het verleden van de mijn, een cultuurcentrum voor concerten en theater, een bioscoop, een School of Arts voor design én het atelier van keramist Pieter Stockmans.

Voel je thuis op vakantie

Doe met je kinderen de virtual tour van de ondergrondse mijnarbeid in Genk van de jaren '50. Klim zeker ook op de hoge toren voor een geweldig uitzicht! Industrieel erfgoed, dat is toch ook echt Hygge!

Bakkerij Briers

Ik wil lekker eten en drinken in Bilzen

Het statig wit pand van Huize Briers in de Klokkestraat in Bilzen herbergt naast een lunchroom en restaurant ook een bakkerij, waar kwaliteit en versheid op de eerste rij staan: ze maken daar al meer dan vijftig jaar brood en banketgebak uit natuurlijke producten van eigen streek.

Voel je thuis op vakantie

Iets te vieren in één van mijn logeeradresjes en een bakker nodig? Bestel alles wat je nodig hebt via de webshop van bakkerij Briers, dan hoef je het enkel nog af te halen. Handig!

Lumière Maastricht

Ik wil cultuur opsnuiven in Maastricht

In de oude energiecentrale van de Sphinxfabrieken kan je in industrie-stijl naar kleine onafhankelijke films voor de rasechte cinefiel gaan kijken of naar veelbesproken Oscar-winnaars.  Lumière Cinema is geen doorsnee bioscoop: ze betoveren jou hier niet alleen met films, maar ook met bijzondere activiteiten, festivals en evenementen, vaak in samenwerking met culturele en maatschappelijke organisaties. 

Voel je thuis op vakantie

Het groots opgezette Restaurant Café van Lumière heeft een uitgebreide kaart van ontbijt, lunch, borrelen tot een gezonde salade en tasty streetfood. Het interieur is een boeiende mix van authentiek industriegebouw met hippe decoratie - het terras heeft een mooi uitzicht op 't Bassin. En wie zei dat industrieel niet Hygge kan zijn? Hier is het bewijs!

I Love Burger

Ik wil lekker eten en drinken in Visé

2 wereldreizigers streken in 2010 neer in Visé en lanceerden het concept van de fastronomie, lekkere burgers in een hippe Burger Bar. Het concept is simpel en geniaal: weg van fast-food naar fast-good, met 100% artisanale producten en 32 verschillende burgers.

Voel je thuis op vakantie

Lekker, verrassend, veelzijdig, natuurlijk. Geserveerd in een arty decor op bloemetjesborden met een gouden randje. Coole muziek. Hipster bediening. Is dit ook Hygge?! Zeer zeker!

Park Midden Limburg - Bokrijk

Ik wil genieten van de natuur in Genk

Iedereen kent dit openluchtmuseum over het plattelandsleven van 100 jaar geleden. Maar hé, je kan ook op de foto met klompen, spellekes spelen in de Speelschuur, een atelier hout volgen. Of naar de speeltuin, fietsen door het water, klimmen in het touwenparcours.

Voel je thuis op vakantie

Je kan er een ganse dag veel plezier maken met de ganse familie. Bokrijk heeft zich helemaal opnieuw uitgevonden, het plattelands-Hygge van vroeger is nu in een hip jasje gestoken!

Vespa Bilzen

Ik wil indoor/outdoor activiteiten doen in Bilzen

Op trendy vespa's geniet je van het prachtige Haspengouw met z'n tweetjes, met familie of vrienden. De vespa's zijn in perfecte staat en voorzien van een bagagedrager en valbeugels. Voor je vertrekt, krijg je eerst deskundige uitleg.

Voel je thuis op vakantie

Graag met picknickmand op stap? Het kan! Vraag zeker ook naar de leuke GPS-routes, die persoonlijk samengesteld zijn en uitgestippeld volgens de verkeersregels die de wet voorschrijft.

Cleuren Cuvees

Ik wil streekproducten proeven in Riemst

Zus Jana en broer Sander ontwikkelen, produceren en vermarkten zij aan zij kwaliteitsciders en spirits van appels uit hun zelf aangeplante appelboomgaard. Van meer dan twintig appelrassen maken ze hoogwaardige appelschuim, met namen als POMM.Pink of POMM.Couleur Locale. 

Voel je thuis op vakantie

Jana en Sander organiseren proeverijen - ofwel in de mergelgrotten van Kanne, waar hun flessen POMM sur latte liggen te rijpen ofwel in hun eigen boomgaard (bij mooi weer). Elke tweede zaterdag van de maand kan je deelnemen aan een vaste proeverij. Vanaf 10 personen kan je zelf een tijdstip afspreken. 

Railbike Limburg

Ik wil indoor/outdoor activiteiten doen in Bilzen

Je fietst volgens je eigen ritme ongeveer 6 km over een oude spoorweg tussen Munsterbilzen en Gellik. Het parcours loopt grotendeels door mooie holle wegen, beschermd tegen de zon en lichte regen! Ook goed te doen bij zeer hoge temperaturen!

Voel je thuis op vakantie

Je past met 4 volwassenen op een railbike. Minstens twee mensen moeten fietsen om vooruit te bewegen - aan een snelheid tussen 5 en 15 km/u. De andere twee zitten comfortabel in een zeteltje. Hyggelig samenwerken, take it easy!

Wijndomein Vlijtingen

Ik wil streekproducten proeven in Riemst

Haspengouw is niet alleen een bekende fruitstreek (met mooie bloesems in de lente) maar wordt ook meer bekend als wijnstreek. In Riemst hebben we naast het populaire Wijnkasteel van Genoels-Elderen ook het kleinschalige Wijndomein Vlijtingen. Wijnmakers Herman en Heidi verwennen je met lekkere Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier.  

Voel je thuis op vakantie

Iedere zaterdag kan je hen bezoeken in hun wijngaard en wijnmakerij, ook voor een proeverij. In de zomermaanden fiets je best eens naar hun pop-up wijnterras, temidden van hun wijnvelden. Klein weetje: hun mousserende wijn ligt ‘sur lattes’ in de mergelgrotten van bakker Smets in Kanne. 

Mergelatelier in de Grotten van Kanne

Ik wil op avontuur gaan met mijn kids in Riemst

Kunstwerken van mergelzandsteen, muurschilderingen, levensgrote zandsculpturen, opgezette vleermuizen... Na een bezoek aan de mergelgrotten van Kanne krijg je beslist ook zin om je creatief uit te leven met zo een blok mergel! Dat kan in één van de ondergrondse mergelworkshoppen.  

 

Voel je thuis op vakantie

Je maakt geen massieve bouwblokken, maar wel een kaarsenhouder, naambordje of vorm naar keuze. Alles kan, het is jouw creativiteit. En je neemt je kunstwerkje gewoon mee naar huis. Zorg wel voor een warme trui, het is fris in de grotten. 

Festen

Ik wil shoppen in Maastricht

'We sell what we love' - een mooie slogan voor deze trendy lifestylewinkel. Geen ‘concept’ en geen regels, maar gewoon dat doen wat goed voelt. Naast lampen, meubels, plaids en kussens vind je er ook superleuke hebbedingetjes, boeken, kaarten, serviezen, juwelen, kleding, planten.

Voel je thuis op vakantie

Hip, trendy en vintage! Boordevol inspiratie voor decoratie-fans! Alleen al de muziek die je hoort in de winkel, zo Hygge!

De Brandweerkantine

Ik wil lekker eten en drinken in Maastricht

Deze Kantine is op en top nostalgisch: een alternatieve keuken met gebruik van eerlijke producten in een vintage setting. Met gezellige zithoekjes voor als je even op een vrije tafel moet wachten. Met een gemengd publiek van studenten, Maastrichtenaren en toeristen.   

Voel je thuis op vakantie

In de gebouwen van deze oude brandweerkazerne gonst het nu van de creativiteit - met kantoren, werkplekken en ateliers. Met een Ruil-Bibliotheek. Regelmatig ook events en tweedehandsmarktjes. Waarom vind ik dit toch zo Hygge?!

Room Escape Maastricht

Ik wil indoor/outdoor activiteiten doen in Maastricht

Op een oud fabrieksterrein staan 8 spannende themakamers op jou te wachten. Ga naar binnen, los de raadsels op, kraak de code en geraak buiten, maar doe dit wel binnen het uur! Spanning, denkwerk, geluk, zoeken en vinden, raadsels en wiskunde-opdrachten...

Voel je thuis op vakantie

Wat een leuke opdrachten! Je moet echt goed samenwerken en heel goed verbanden kunnen leggen. De klok tikt - geraken jullie eruit?

Zwevend kapelleke

Ik wil genieten van de natuur in Haspengouw

Helsheaven is eigenlijk de naam, maar iedereen noemt het het zwevend Kapelleke van Helshoven. Iconische plekken bedenken moet toch heerlijk zijn en wat een kick als iedereen er dan naartoe rent. Hier heb je weer zo een plekje: een stalen brug met een kapel uit hout van hoogstamkersenbomen en een oneindig uitzicht over Haspengouwse velden. Meer moet dat niet zijn om hygge te zijn... 

Voel je thuis op vakantie

Helsheaven is één van de mooie panoramapunten op het Limburgse Fietsroutenetwerk in Haspengouw. Ga dan ook even langs bij het Doorkijkkerkje in Borgloon en de houten cirkel bij de abdij Mariënlof in Kerniel. 

De Jambrouwerij

Ik wil streekproducten proeven in Riemst

Bij de Jambrouwerij verwerkt kok Maarten vers streekfruit tot heerlijke confitures. Je vindt in de goed gevulde rekken van de gezellige streekproductenwinkel naast jam ook dressings, mosterd, stroop, honing, koffie, thee, wijn, bier, want de Jambrouwerij werkt graag samen met andere smaakmakers uit de streek. Maarten gunt je een kijkje in zijn keuken en geeft je graag wat uitleg over zijn receptideeën.

Voel je thuis op vakantie

Ga je thuis misschien ook graag aan de slag met confituur? Vraag dan zeker naar het originele jam-boek van de Jambrouwerij: tips om te koken met konfituur. En nog een leuke extra tip: er is een gezellige koffiebar, met taart en kleine gerechtjes, want de Jambrouwerij is ook een Limburgs fietscafé x 

Brasserie Onder de Brug

Ik wil lekker eten en drinken in Riemst

Deze modern ingerichte brasserie ligt in het imposante gebouw van het Museum Onder de Brug. Je hebt er een gevarieerde keuze aan lekkere gerechten en streekbieren. Zeker ook ideaal om een feestje te vieren.

Voel je thuis op vakantie

Het ruime terras geeft een uniek uitzicht op het Albertkanaal. - leuk om binnenvaartschepen te spotten! Ga dan ook eens binnen in het Museum Onder de Brug, daar krijg je heel wat weetjes over die schepen.

De Velinx

Ik wil cultuur opsnuiven in Tongeren

Een weekendje weg combineren met theater, een concert of een tentoonstelling? Het kan in de Velinx in Tongeren. Hier houden ze de vinger aan de culturele pols met een gevarieerd programma, dus er zit zeker ook iets voor jou tussen.

Voel je thuis op vakantie

Bij de Velinx heb je ook nog een bibliotheek. In de aanpalende hippe brasserie Retro Velinx eet je lekkere hamburgers op een mooi terras met uitzicht op een (vis)vijver aan de Jeker.

Wijnterras bij Wijnkasteel Genoels-Elderen

Ik wil lekker eten en drinken in Riemst

Bij het Wijnkasteel van Genoels-Elderen kan je - naast super interessante rondleidingen op het wijndomein - ook een glaasje wijn drinken op een geweldig mooi tuinterras, midden in de rozentuin van het kasteel. Je hebt echt het gevoel dat je ergens in Frankrijk op een chateau bent, maar toch ben je gewoon bij ons in Haspengouw. 

Voel je thuis op vakantie

Het wijnterras is open van mei tot en met augustus. Naast de kasteelwijntjes krijg je ook nog frisdrank, koffie, thee, taart en enkele foodparing-schotels. Plan een terras-bezoekje zeker in, het is puur vakantie-genieten! 

Hesbania Bier uit Genoels-Elderen

Ik wil streekproducten proeven in Riemst

Hesbania is de Latijnse benaming voor Haspengouw,  de mooie en vruchtbare streek waar dit streekbier zijn oorsprong vindt, maar Hesbania is evengoed de naam van de vroegere voetbalclub van het dorpje Genoels-Elderen, waar bierbrouwer Stefan dit onderscheidend bier met karaktervolle, pure en strakke smaken brouwt - met enkel natuurlijke ingrediënten.

Voel je thuis op vakantie

Je kan dit streekbier vinden in de betere drankenhandels en in streekproductenwinkels, zoals de Jambrouwerij in Riemst. Natuurlijk ook te verkrijgen bij Stefan zelf in Genoels-Elderen. 

De Brug van Vroenhoven

Ik wil cultuur opsnuiven in Riemst

Museum De brug van Vroenhoven brengt het verhaal van het oorlogsbegin in Limburg op 10 mei 1940. Je waant je soms in het midden van de strijd. Ook leer je alles over de wereld van kanalen en de binnenvaart. Je ziet hoe een sluis werkt, je simuleert hoe je een binnenschip door een sluis stuurt.

Voel je thuis op vakantie

Op interactieve aanraakschermen beleef je alles vanop de eerste rij. Super als je graag actief ontdekt en leert!

Retro Velinx

Ik wil lekker eten en drinken in Tongeren

In het eetcafé van cultureel centrum De Velinx worden al de vleesgerechten bereid op de Big Green Egg, met als specialiteit burgers en SpareRibs. Meatlover of toch vegetarisch? Ga voor klassiekers of kies één van de maandelijkse suggesties. Ook lekkere dingen voor de kids

Voel je thuis op vakantie

Vlotte en correcte bediening, verwennerij op je bord, koffie en thee rijkelijk geserveerd, vintage interieur met lounge in het midden van het eetcafé, gezellig terras in de zomer... Hygge-alarm, ik zeg het je!

Antiekmarkt Tongeren

Ik wil cultuur opsnuiven in Tongeren

De antiek & brocantemarkt in Tongeren is de grootste in heel de Benelux, met meer dan 350 standhouders en een 40-tal antiekzaken. Iedere zondag van 7u tot 13u. Weer of geen weer. Wandel op je gemak langs alle bezienswaardigheden, standjes, meubels en snuisterijen en ontdek iets unieks.

Voel je thuis op vakantie

Heb je dat uniek stukje antiek of brocant gevonden? Ga het dan vieren op een gezellig terrasje of smaakvol restaurant in de buurt van de Antiekmarkt. En neem je unieke vondst dan mee naar huis en maak het daar gezellig Hyggelig!

Blotevoetenpad

Ik wil genieten van de natuur in Zutendaal

Vind jij het ook een avontuur om op blote voeten in de vrije natuur rond te lopen? Het Blotevoetenpad in Zutendaal geeft je een gevoel van vrijheid, zo op je blote voeten door zand, steentjes, boomschors, modder en water, met heerlijk tintelige voeten als beloning achteraf.

Voel je thuis op vakantie

Het is super gezellig en plezant om samen met je hele groep over het blotevoetenpad te lopen, Hygge-time gegarandeerd! Het kilometerlange pad hoort bij De Lieteberg, één van de poorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Je kan bij de Lieteberg ook een leerrijk Insectenmuseum bezoeken.

Fietsen Souvereyns

Ik wil indoor/outdoor activiteiten doen in Riemst

Zin om ons Limburgs fietsroutenetwerk uit te proberen? Je stapt mijn logeeradresjes uit en je kan zo vertrekken! Huur voor je fietstocht dan bij Jos en Nick een fiets naar wens: een klassieke fiets of een e-bike. Denk aan de heuvels in Haspengouw, dus die elektrische fiets is misschien toch niet zo'n slecht idee?!? 

Voel je thuis op vakantie

Bij Fietsen Souvereyns kan je ook terecht voor fietsherstellingen, handig als je een defect aan je eigen fiets krijgt op die Haspengouwse heuvels. Of nog fietsaccessoires nodig, fietskledij, een helm? Kan allemaal in hun trendy fietswinkel. 

Haspengouw per fiets

Ik wil genieten van de natuur in Haspengouw

In onze fietsstalling staan 6 Norta e-bikes klaar zodat jullie in het zadel kunnen springen voor een onvergetelijke tocht in Haspengouw. Vertrek vanuit vakantiewoning de Pluktuin in Kortessem, tussen knooppunt 121 en 122. 

Kom samen trappen en we wuiven jullie graag uit op een van de vele fietstochten!

Limburgers en fietsfans Peter, Jocelyne en Louise

Voel je thuis op vakantie

Boek je via gast-vrij, dan verwent gastvrouw Jocelyne jullie met lekker haspengouws fruit in de fietstas.

Boekhandel Dominicanen

Ik wil shoppen in Maastricht

Deze unieke boekhandel is gevestigd in de ruim 700 jaar oude Dominicaner Kerk en is door the Guardian uitgeroepen tot “The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven”. Een prachtige locatie met een rijke geschiedenis die zorgt voor een indrukwekkende sfeer.

Voel je thuis op vakantie

Op het voormalige priesterkoor kan je genieten van een verrukkelijke cappuccino van Coffeelovers en een blik werpen op de eeuwenoude fresco’s. Boeken in een kerk, het is toch wel Hygge, hoor!

Huis zonder Naam

Ik wil lekker eten en drinken in Haspengouw

Het heeft gene naam, maar het is  wel een grand café, brasserie, restaurant én zomerbar, dat Huis zonder Naam. Heel lekker eten en vriendelijke bediening in een stijlvol ambiente. Vooral die zomerbar, jongens toch...

Voel je thuis op vakantie

Niets zo hygge als het gouden uurtje genieten in een tuin met gezellige lampjes in een boom. Je kan wegzakken in zitzakken in het gras of rondhangen aan de houten bar. Summer vibes xx 

No Label

Ik wil shoppen in Maastricht

De Minckelersstraat is dé design-winkelstraat van Maastricht. Ook Nolabel vind je hier, een sfeervolle woonwinkel met een echt huiskamer gevoel. Nolabel presenteert eigentijds design, meubels onder eigen label en eerlijke lifestyle-producten, ook van startende labels.

Voel je thuis op vakantie

Hier krijg je volop inspiratie om je eigen woning helemaal in te richten. Sympathieke eigenaar Martin denkt met je mee en geeft nuttige decoratietips. En de lieve hond is toch zo Hygge! x PS: De tafel, banken en lampen in de keuken van mijn logeeradresje VillaEnzo komen van Nolabel. Wij zijn fan

Dille & Kamille

Ik wil shoppen in Maastricht

Woonwinkel Dille & Kamille ligt in Maastricht op het gezellig SInt-Amorsplein. Laat je inspireren door de decoratieve themahoeken met verrassende keukenhulpjes, lekkere specerijen, mooie boeken, houten speelgoed en tuindecoratie.

Voel je thuis op vakantie

Keuken, badkamer, tuin, speelgoed, boeken - alles met een romantische bio-touch! Er is ook een gezellige thee- en koffiehoek met zelfgebakken taart of een lekker soepje. Vind jij Dille & Kamille ook zo heerlijk Hygge?!

De geitenboerderij in Membruggen

Ik wil op avontuur gaan met mijn kids in Riemst

Het leven van 500 geitjes op een geitenboerderij zoals het is: wat eten ze, hoe verzorgt geitenboer José ze, hoe maakt hij die heerlijke geitenmelk? Tijdens een speelse rondleiding zie je waar de geitjes leven en leer je over de melkinstallatie. Op het einde mag je een glaasje ijskoude dagverse geitenmelk proeven.

Voel je thuis op vakantie

Iedere eerste zaterdag van mei, juni, juli, augustus, september en oktober start een rondleiding om 14u - geen reservatie nodig.
Groepen vanaf 15 personen kunnen ook op andere dagen een bezoekje brengen in de namiddag - wel op voorhand reserveren. 

De Grotten van Kanne

Ik wil indoor/outdoor activiteiten doen in Riemst

De mergelgroeve van Kanne is één van de mooiste en origineelste kalksteengroeven, met een gangenstelsel van maar liefst 16 km. Je ontdekt er prachtige muurschilderingen van prehistorische dieren en fossielen, je maakt kennis met de Neanderthaler, de mosasaurus maar ook met vleermuizen, je stapt in een sfeervol verlichte kapel en in een ondergrondse champignonkwekerij. 

Voel je thuis op vakantie

Tijdens je rondleiding kan je proeven van streekproducten, zoals bier, rijstevlaai, worst, champignons. Praktische tip: In de grotten is er altijd een constante temperatuur van zo’n 11°, dus neem een trui mee. 

Buitengoed Slavante

Ik wil lekker eten en drinken in Maastricht

Bezoek de Sint Pietersberg eens. Parkeer je auto bij de rotonde boven op de berg en loop rechts van taverne Bergrust het traject rond de berg. Stop helemaal boven rechts in de hoek bij het uitzichtplatform van de Encigroeve. Verderop in het bos kan je afdalen naar Slavante - smakelijk!

Voel je thuis op vakantie

Wat een heerlijke plek is dit Grand Café, met de grandeur van vroeger! Loop links achter Slavante verder, dan kom je op een klein paadje, altijd links volgen, dan kom je in een boog weer terug bij je auto. Met onderweg een heel mooi uitzicht over Maastricht in de vallei.

de Sint-Pietersberg

Ik wil genieten van de natuur in Maastricht

Nederlanders noemen de Sint-Pietersberg trots 'een Nederlandse canyon'. Hier was de prehistorische Krijtzee en zwom de indrukwekkende Mosasaurus rond. Op het uitkijkplatform krrijg je een goed zicht op de mergelcanyon en het groenblauwe water.

Voel je thuis op vakantie

Loop zeker eens naar dat indrukwekkend zwevend uitkijkplatform, boven op de berg, helemaal rechts in de hoek. De trap naar beneden voert langs miljoenen jaren gesteente en brengt je tot in de groeve en bij mergelgrotten. Hier loopt ook nog een wandelpad richting Kanne.

Teseum - Archeologische site

Ik wil cultuur opsnuiven in Tongeren

Dat Tongeren de eerste stad van België is, kan je hier 3 meter onder de grond in een volledig nieuw museum.beleven: sporen van Romeinse stadswoningen en -muren, middeleeuwse omwallingen en maar liefst 7 religieuze bouwwerken.

Voel je thuis op vakantie

Je wandelt doorheen de boeiende geschiedenis van Tongeren en ontdekt hoe men generaties lang bouwde en verbouwde, woonde en leefde. Een mix van ruïnes en moderne museuminrichting, hier is het echt Hygge!

Domein Marsnil

Ik wil lekker eten en drinken in Haspengouw

Op het domein van deze traditionele Haspengouwse vierkantshoeve kan je in het open restaurant van kok Frederik culinair genieten van al het lekkers dat Haspengouw te bieden heeft, met ingrediënten rechtstreeks uit de tuin en de boomgaard van het familiedomein. Proef zeker ook van de zelfgemaakte huiswijn van tweelingbroer Adriaan, geteeld op een eerlijke en natuurlijke wijze, met preparaten op basis van kruiden en planten uit de omgeving.

Voel je thuis op vakantie

Bezoek ook eens één van hun wijn-ontdekkingsmomenten : Marsnil wijnmarkt, gastronomisch menu in de wijngaard, wijnterras, culinaire wijngaardwandelingen, oogstfeesten, ... wat een hechte familie-samenwerking van de tweelingbroers om een duurzaam Haspengouw in al deze events te eren! 

HighTea@Home

Ik wil lekker eten en drinken in Bilzen

Heb je zin om tijdens je verblijf in één van mijn logeeradresjes te genieten van een gezellige High Tea? Dan komt Ria de tafel voor jou dekken met vintage servies en serveert ze hartige hapjes, scones met garnituren en zoete gerechtjes. Daarna ruimt ze gewoon alles weer op!

Voel je thuis op vakantie

Dit is pure verwennerij, een echt Hygge moment om gezellig samen te genieten van verrassende theesoorten en lekkere, homemade hapjes.

Toren van Eben-Ezer

Ik wil op avontuur gaan met mijn kids in Luik

De Toren van Eben-Ezer met het museum 'Musée du Silex' is een toren op een heuvelrug bij de Jeker in Eben-Emael. De autodidactische kunstenaar, architect, schrijver, esotericus en filosoof Robert Garcet ontwierp de toren en bouwde hem ook zelf.

Voel je thuis op vakantie

Wat een verbeelding had die Robert! De hele toren staat vol met fantastische fabeldieren, verdieping na verdieping. Helemaal boven waken er vier gevleugelde cherubijnen op iedere hoek van de toren. In het mooie park rond de toren zie je kunstwerken van studenten van de Kunstacademie van Luik.

Loods 5

Ik wil shoppen in Maastricht

In de oude Sphinxfabrieken combineert Loods 5 Maastricht de charme van industrieel erfgoed met de elegantie van 21e-eeuwse huisinrichting. Ben jij ook zo'n inrichten-fan als ik? Dan vind je hier een walhalla aan meubels en accessoires voor in huis, eet- en kookgerei, bedden en beddengoed, meubels voor je (thuis)kantoor en buitenmeubels. En dat in een sfeer van oude glorie fabrieksgebouwen met grote stalen ramen en hoge plafonds. 

Voel je thuis op vakantie

De cijfers zijn indrukwekkend: 300 interieurmerken onder één dak, op 17.500 m². Hier kom je niet even binnenspringen, hier word je overdonderd door inspiratie voor je nieuwe deco-creativiteit. Je bent  gewaarschuwd! 

Maasmechelen Village

Ik wil shoppen in Maasmechelen

Winkelen bij meer dan 100 premium- en luxemerken is natuurlijk een beleving op zich. Maar hier komt er toch ook nog wel een zekere hygge-factor bij, want je loopt rond in een elegante wijk met rijkelijk gedecoreerde straten en voorgevels. 

Voel je thuis op vakantie

Even een koffie drinken of wat lekkers eten na al dat winkelen? Binnen de muren van Maasmechelen Village kan je jezelf verwennen bij enkele stijlvolle horecazaken met lokale en internationale specialiteiten. 

SoDelicious

Ik wil lekker eten en drinken in Maastricht

Is het een restaurant, bar, ontbijtzaak, lunchplek, bakkerij of toch een winkel? Wel, SoDelicious is het allemaal. In een sfeervol ambiente voel je het vakmanschap. Vanuit het restaurant en de winkel kunnen de gasten de bakkers en patissiers aan het werk zien via een grote glazen pui. De open keuken van het restaurant ligt in het hart van de zaak. 

Voel je thuis op vakantie

Stoere zuurdesembroden met een knapperige korst. Choux, éclairs en mille-feuilles, macarons, misérable. Echte Limburgse fruitvlaai. Engelse High Tea met scones en clotted cream op étagères op tafel. Wat is er gezelliger dan samen genieten van lekker eten op een mooie plek...

Begijnhof

Ik wil cultuur opsnuiven in Tongeren

Een gids, gekleed als begijntje, neemt je mee op sleeptouw doorheen het begijnhof. Aan de hand van feiten en anekdotes dompelt zij je onder in de wondere wereld van het 18de eeuwse begijnhof. Het begijntje legt heel ludiek uit waar de vele spreekwoorden, die we vandaag nog gebruiken, vandaan komen.

Voel je thuis op vakantie

In de middeleeuwse kelder kan je genieten van koffie of thee met een heerlijk vers stukje begijnentaart met appel en kweeperen. Een proeverij van begijnenbier met kruidenkaas sluit het geheel af. Zucht, was Hygge 200 jaar geleden ook al een modewoord?!

Doorkijkkerkje in Borgloon

Ik wil genieten van de natuur in Haspengouw

Geen mooiere plek in Haspengouw dan bij het Doorkijkkerkje om naar de zonsondergang te kijken - je blik laten zweven over het glooiend landschap, doorheen de spleten van verroest staal. Echt een iconisch plek

Voel je thuis op vakantie

Je bent hier meestal niet alleen (kan ook gezellig zijn x), maar probeer hier toch genoeg tijd door te brengen en laat de magische sfeer van staal, groen en een verre blik over het weidse landschap op je inwerken. Echt hygge, hoor! 

Rok4 by Konings

Ik wil lekker eten en drinken in Tongeren

Bij Rok4 in Tongeren is kaas de specialiteit, maar Rok4 is ook bekend voor kwaliteitsvolle delicatessen en fijne vleeswaren. Je kan er een heerlijk bordje kaas of een ambachtelijk broodje eten. Of bestel een kaas- of vleesbox om 'thuis' op te eten in je logeeradresje.

Voel je thuis op vakantie

Kaasmeester Soffia vertelt met passie én expertise over de vele kazen en reist zelf naar producenten in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk. Volg haar op Facebook, ze post superleuke filmpjes met veel tips!

Thiessen

Ik wil streekproducten proeven in Maastricht

Neem een kijkje in de oudste wijnwinkel van Nederland. Hier krijg je deskundige uitleg over wijn uit de klassieke Europese wijngebieden, maar je ontdekt ook veel spannends en nieuws uit onbekend(er) Europa en de Nieuwe Wereld.Wijn wordt ter plekke gebotteld. Op vrijdag en zondag zijn er rondleidingen.

Voel je thuis op vakantie

Regel je eigen proeverijtje in de statige proefkamer: zelfstandig proeven met de Enomatic, een wijnserveersysteem met zestien proefflessen. Met een druk op de knop giet de dispenser een bodempje (proef)wijn in je glas. De bodempjes wijn betaal je met een chip card, te koop in de winkel. Proost!

Wijnkasteel Genoels-Elderen

Ik wil streekproducten proeven in Riemst

Wijnkasteel Genoels-Elderen is met 22 hectaren wijngaarden het grootste wijndomein in België met jaarlijks 15000 bezoekers. Deskundige gidsen leiden je door het park, de wijngaarden, de rozentuin, de stokerij, het pershuis en 13de eeuwse wijnkelders.

Voel je thuis op vakantie

Ik kan je een Wijnkasteel-bon meegeven, dan krijg je na je gereserveerde rondleiding een extra glaasje wijn geschonken om te proeven.

De Kimpel

Ik wil cultuur opsnuiven in Bilzen

Wat voor een fantastische plek om een boek te lezen, naar een CD te luisteren, iets op te zoeken, te studeren, de krant te lezen. Deze bib rockt!

Voel je thuis op vakantie

De bibliotheek van Bilzen is verkozen tot beste Bib van Vlaanderen 2017/2018. Een architecturaal pareltje, buiten én binnen. Hygge tussen de boeken...

De Bisschopsmolen

Ik wil streekproducten proeven in Maastricht

Bij De Bisschopsmolen tonen ze dat je door eenvoud en door terug te gaan naar de essentie onweerstaanbaar gezond brood kan maken en de lekkerste vlaai van Limburg! Er is een winkel met brood en taart, een eetcafé voor al dat lekkers en je kan workshops volgen.

Voel je thuis op vakantie

Ze gebruiken alleen natuurlijke producten van lokale telers, nemen de tijd en kneden nog gewoon met hun handen. Alles straalt ambacht uit! En iedereen is er vriendelijk! En neem de bakkersmuts gewoon van de haak en ga meebakken in de bakkerij! Hygge, zo Hygge!

De Bottelarij

Ik wil lekker eten en drinken in Haspengouw

Geniet in de unieke historische locatie van de Bottelarij van alle hoogtepunten, die Haspengouw te bieden heeft: streekgerechten en slow food in het Restaurant, lekkere verrassingen in de Streekwinkel en ook fietsen, wandelen of geocaching vanuit het Fietscafé.

Voel je thuis op vakantie

De Bottelarij organiseert ook wisselende tentoonstellingen, filmavonden en theatervoorstellingen, dus houd hun agenda zeker in de gaten. En hun zelfgemaakte taart is gewoon té lekker!

Teseum - Schatkamer

Ik wil cultuur opsnuiven in Tongeren

De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek van Tongeren herbergt één van de grootste en rijkste kunstschatten uit de Lage Landen: verschillende reliekhouders, het edelsmeedwerk, de middeleeuwse koorboeken en de zeldzame reliekbeursjes zijn topstukken.

Voel je thuis op vakantie

De waardevolle voorwerpen zijn het middelpunt van de tentoonstelling. Je krijgt zo meer inzicht over hun functie, betekenis en gebruik. Ook een leuk interactief programma voor kinderen.

Energetische massage

Ik wil mezelf verwennen met wellness in Genk

Wil je na een wandeling of fietstocht genieten van een heerlijke massage of jezelf gewoon even verwennen tijdens je verblijf in het gastvrije Limburg? Dan kan je bij Nina terecht voor verschillende energetische massages, zoals een massage met hot stones, kruidenstempels, jade stones of edelstenen.

Voel je thuis op vakantie

De rustige Nina doet wonderen! Je bent ook altijd welkom om samen met Nina een mooie wandeling te maken door het prachtige natuurgebied 'De Wijers' in Zonhoven, op slechts 500 meter van haar praktijk

Natuurgebied de Kevie

Ik wil genieten van de natuur in Tongeren

4 wandelingen van Natuurpunt (van 2,5 tot 8km) brengen je door ouderwetse beemden en langs de Jeker. Je ontdekt er verlaten vochtige hooilanden, vegetatierijke moerassen, valleibossen, eeuwenoude knotwilgen en glasheldere poeltjes.

Voel je thuis op vakantie

Loop over houten vlonders (en je wandeling wordt heel hyggelig). Neem een kijkje door de ramen van houten uitkijktorens. En overal hoor je de vogeltjes fluiten...

Huize Briers

Ik wil lekker eten en drinken in Bilzen

In deze stijlvolle lunchroom kan je terecht voor een heerlijk ontbijt, gevarieerde lunchgerechten of voor allerlei taart, gebak en een exclusieve high tea. Bij goed weer kan je op het ingesloten terras genieten van het mooie uitzicht op het landschapspark Petry.

Voel je thuis op vakantie

Lekker stukje taart gegeten? Spring dan ook eens binnen in de bakkerij van Huize Briers, met brood en banketgebak uit natuurlijke producten van eigen streek. Hyggelig homemade!

Adriaan de Smaakmaker

Ik wil streekproducten proeven in Maastricht

In deze knusse streekwinkel produceren James en Angeliek ter plekke - tussen de gevulde rekken - mosterd, jams, chutney’s, dressings, azijnen en mayonaise. Zij gebruiken hiervoor alleen natuurlijke ingrediënten uit de streek.

Voel je thuis op vakantie

Ga eens proeven en dan is de keuze uit al dat lekkers veel gemakkelijker. James legt met veel passie uit hoe ze iedere dag weer ketels laten pruttelen op het vuur. Authentiek, natuurlijk en erg Hygge!

Encigroeve

Ik wil op avontuur gaan met mijn kids in Maastricht

Sinds 1926 wint ENCI in de indrukwekkende kalksteengroeve kalksteen voor de bereiding van verschillende cementsoorten. Je kan door dit uniek en verrassend natuurgebied wandelen van Châlet Bergrust tot Châlet d'n Observant.

Voel je thuis op vakantie

Durf jij op de doorzichtige roosters van het uitkijkplatform staan en 95m boven de steengroeve zweven? En durf je dan de 215 trappen afdalen naar het oud mergel-gangenstelsel?

Fastlane Karting Bilzen

Ik wil indoor/outdoor activiteiten doen in Bilzen

Het échte race-gevoel kan je op deze kartbaan ervaren als individu of als team tijdens een unieke race-formule die bestaat uit vrije oefensessies, kwalificatie en een wedstrijd. Je kart met SODI RX8 karts (270 cc), die zijn voorzien van verschuifbare pedalen & stoel.

Voel je thuis op vakantie

Kwaliteitsvolle helmen en kartoveralls. Grote keuze aan arrangementen. Na het karten kan je nagenieten met steengrillen.

Schrijf je hier in voor mijn gast-vrije nieuwsbrief TipsEnzo. Je ontvangt dan direct vijf Hygge-tips om het gezellig te maken met je familie of vrienden.