Experience charming Riemst and the stunning Haspengouw region

Nature, culture, shopping, relaxation … everything you need for a special holiday

Discover the top local hotspots near your holiday home 

Your holiday in StroEnzo, VillaEnzo or ZussEnzo won’t be complete until you have explored the beautiful local area. Riemst, Haspengouw and Limburg have so much to offer. From nature and culture to exciting events and interesting exhibitions.

Time enough to venture further afield? Why not visit the cities of Maastricht and Liège, which are well-worth a look?

I have made a list of the top local hotspots and events for you and have taken almost all the photos myself during my hotspot hunts. Use the search tool on the left to filter by region or holiday experience. Be inspired! And yes, I would absolutely love to hear how you enjoyed your chosen experience. :-)

By the way, a hotspot, to me, is a place with a touch of hygge. That special feeling of cosiness, homeliness, relaxation and welcoming atmosphere, so you and your (extended) family or friends can really enjoy the beautiful things in life together.

Your host Geert

Do you have a question?

+32 477 03 82 55 Monday - Sunday: 2pm - 9pm

No Label

I want to shop in Maastricht

De Minckelersstraat is dé design-winkelstraat van Maastricht. Ook Nolabel vind je hier, een sfeervolle woonwinkel met een echt huiskamer gevoel. Nolabel presenteert eigentijds design, meubels onder eigen label en eerlijke lifestyle-producten, ook van startende labels.

Voel je thuis op vakantie

Hier krijg je volop inspiratie om je eigen woning helemaal in te richten. Sympathieke eigenaar Martin denkt met je mee en geeft nuttige decoratietips. En de lieve hond is toch zo Hygge! x PS: De tafel, banken en lampen in de keuken van mijn logeeradresje VillaEnzo komen van Nolabel. Wij zijn fan

De Bisschopsmolen

I want to taste regional products in Maastricht

Bij De Bisschopsmolen tonen ze dat je door eenvoud en door terug te gaan naar de essentie onweerstaanbaar gezond brood kan maken en de lekkerste vlaai van Limburg! Er is een winkel met brood en taart, een eetcafé voor al dat lekkers en je kan workshops volgen.

Voel je thuis op vakantie

Ze gebruiken alleen natuurlijke producten van lokale telers, nemen de tijd en kneden nog gewoon met hun handen. Alles straalt ambacht uit! En iedereen is er vriendelijk! En neem de bakkersmuts gewoon van de haak en ga meebakken in de bakkerij! Hygge, zo Hygge!

Maasmechelen Village

I want to shop in Maasmechelen

Shopping at more than 100 premium and luxury brands is of course an experience in itself. Bur here you find also a certain hygge factor, because you walk around in an elegant neighborhood with richly decorated streets and facades. 

Voel je thuis op vakantie

Want to drink a coffee or eat something delicious after all that shopping? Within the walls of Maasmechelen Village you can spoil yourself at some stylish catering establishments with local and international specialities. 

Retro Velinx

I want good food and drink in Tongeren

In het eetcafé van cultureel centrum De Velinx worden al de vleesgerechten bereid op de Big Green Egg, met als specialiteit burgers en SpareRibs. Meatlover of toch vegetarisch? Ga voor klassiekers of kies één van de maandelijkse suggesties. Ook lekkere dingen voor de kids

Voel je thuis op vakantie

Vlotte en correcte bediening, verwennerij op je bord, koffie en thee rijkelijk geserveerd, vintage interieur met lounge in het midden van het eetcafé, gezellig terras in de zomer... Hygge-alarm, ik zeg het je!

Brasserie Onder de Brug

I want good food and drink in Riemst

Deze modern ingerichte brasserie ligt in het imposante gebouw van het Museum Onder de Brug. Je hebt er een gevarieerde keuze aan lekkere gerechten en streekbieren. Zeker ook ideaal om een feestje te vieren.

Voel je thuis op vakantie

Het ruime terras geeft een uniek uitzicht op het Albertkanaal. - leuk om binnenvaartschepen te spotten! Ga dan ook eens binnen in het Museum Onder de Brug, daar krijg je heel wat weetjes over die schepen.

Fastlane Karting Bilzen

I want to do indoor / outdoor activities in Bilzen

Het échte race-gevoel kan je op deze kartbaan ervaren als individu of als team tijdens een unieke race-formule die bestaat uit vrije oefensessies, kwalificatie en een wedstrijd. Je kart met SODI RX8 karts (270 cc), die zijn voorzien van verschuifbare pedalen & stoel.

Voel je thuis op vakantie

Kwaliteitsvolle helmen en kartoveralls. Grote keuze aan arrangementen. Na het karten kan je nagenieten met steengrillen.

Begijnhof

I want to experience culture in Tongeren

Een gids, gekleed als begijntje, neemt je mee op sleeptouw doorheen het begijnhof. Aan de hand van feiten en anekdotes dompelt zij je onder in de wondere wereld van het 18de eeuwse begijnhof. Het begijntje legt heel ludiek uit waar de vele spreekwoorden, die we vandaag nog gebruiken, vandaan komen.

Voel je thuis op vakantie

In de middeleeuwse kelder kan je genieten van koffie of thee met een heerlijk vers stukje begijnentaart met appel en kweeperen. Een proeverij van begijnenbier met kruidenkaas sluit het geheel af. Zucht, was Hygge 200 jaar geleden ook al een modewoord?!

Festen

I want to shop in Maastricht

'We sell what we love' - een mooie slogan voor deze trendy lifestylewinkel. Geen ‘concept’ en geen regels, maar gewoon dat doen wat goed voelt. Naast lampen, meubels, plaids en kussens vind je er ook superleuke hebbedingetjes, boeken, kaarten, serviezen, juwelen, kleding, planten.

Voel je thuis op vakantie

Hip, trendy en vintage! Boordevol inspiratie voor decoratie-fans! Alleen al de muziek die je hoort in de winkel, zo Hygge!

C-mine

I want to go on an adventure with my kids in Genk

Op de indrukwekkende site van C-mine heb je een belevingsparcours over het verleden van de mijn, een cultuurcentrum voor concerten en theater, een bioscoop, een School of Arts voor design én het atelier van keramist Pieter Stockmans.

Voel je thuis op vakantie

Doe met je kinderen de virtual tour van de ondergrondse mijnarbeid in Genk van de jaren '50. Klim zeker ook op de hoge toren voor een geweldig uitzicht! Industrieel erfgoed, dat is toch ook echt Hygge!

Bakkerij Briers

I want good food and drink in Bilzen

Het statig wit pand van Huize Briers in de Klokkestraat in Bilzen herbergt naast een lunchroom en restaurant ook een bakkerij, waar kwaliteit en versheid op de eerste rij staan: ze maken daar al meer dan vijftig jaar brood en banketgebak uit natuurlijke producten van eigen streek.

Voel je thuis op vakantie

Iets te vieren in één van mijn logeeradresjes en een bakker nodig? Bestel alles wat je nodig hebt via de webshop van bakkerij Briers, dan hoef je het enkel nog af te halen. Handig!

De Brandweerkantine

I want good food and drink in Maastricht

De Kantine is op en top nostalgisch en vintage, ze koken er op een eerlijke manier en met gebruik van goede producten. Iedere dag kun je vanaf 10 uur terecht voor (h)eerlijke koffie en een snel ontbijtje of voor een lekkere, uitgebreide lunch. Vanaf 17 uur opent het restaurant.

Voel je thuis op vakantie

De Wifi is er snel en gratis en er zijn leuke plekjes waar je je laptop kan inpluggen. In de Kantine zit er ook een Ruil-Bibliotheek: neem een boek mee en ruil ‘m om voor eentje die je nog niet gelezen hebt! Waarom vind ik dit toch zo Hygge?!

Helsheaven

I want to enjoy nature in Haspengouw

Helsheaven is actually the name, but everybody calls it the floating chapel of Helshoven. Inventing iconic places must be wonderful and what a thrill when everybody runs to it. This is such a spot: a steel bridge with a chapel made of wood from cherry trees and an infinte view over Haspengouw fields. That shoudn't be more to be hygge x 

Voel je thuis op vakantie

Helsheaven is one of the beautiful panorama points on the Limburg cycle route network in Haspengouw. Also visit Reading between the Lines in Borgloon and the wooden circle at the Mariënlof abbey in Kerniel. 

Lumière Maastricht

I want to experience culture in Maastricht

Dit groots opgezette Restaurant Café in de oude energiecentrale van de Sphinxfabrieken is dagelijks geopend van 11.00 tot 01.00 uur. Het interieur is een boeiende mix van authentiek industriegebouw met hippe decoratie - het terras heeft een mooi uitzicht op 't Bassin.

Voel je thuis op vakantie

Uitgebreide kaart van ontbijt, lunch, borrelen tot een gezonde salade en tasty streetfood. Voor of na het eten zin in een (betere) film? Dat kan hier ook in hetzelfde imposante gebouw. En wie zei dat industrieel niet Hygge kan zijn! Hier is het bewijs!

Wijnkasteel Genoels-Elderen

I want to taste regional products in Riemst

Wijnkasteel Genoels-Elderen is met 22 hectaren wijngaarden het grootste wijndomein in België met jaarlijks 15000 bezoekers. Deskundige gidsen leiden je door het park, de wijngaarden, de rozentuin, de stokerij, het pershuis en 13de eeuwse wijnkelders.

Voel je thuis op vakantie

Ik kan je een Wijnkasteel-bon meegeven, dan krijg je na je gereserveerde rondleiding een extra glaasje wijn geschonken om te proeven.

De Grotten van Kanne

I want to do indoor / outdoor activities in Riemst

De mergelgroeve van Kanne is één van de mooiste en origineelste kalksteengroeven, met een gangenstelsel van maar liefst 16 km. De kalksteen is 70 miljoen jaar geleden afgezet op de bodem van een ondiepe subtropische zee, waar dierlijke levensvormen met een kalkskelet leefden.

Voel je thuis op vakantie

In de grotten is er een constante temperatuur van zo’n 11°, dus neem een trui of vest mee. Laat je door een ervaren gids met een vleugje humor in deze fabuleuze ondergrond rondleiden.

Thiessen

I want to taste regional products in Maastricht

Neem een kijkje in de oudste wijnwinkel van Nederland. Hier krijg je deskundige uitleg over wijn uit de klassieke Europese wijngebieden, maar je ontdekt ook veel spannends en nieuws uit onbekend(er) Europa en de Nieuwe Wereld.Wijn wordt ter plekke gebotteld. Op vrijdag en zondag zijn er rondleidingen.

Voel je thuis op vakantie

Regel je eigen proeverijtje in de statige proefkamer: zelfstandig proeven met de Enomatic, een wijnserveersysteem met zestien proefflessen. Met een druk op de knop giet de dispenser een bodempje (proef)wijn in je glas. De bodempjes wijn betaal je met een chip card, te koop in de winkel. Proost!

Huis zonder Naam

I want good food and drink in Haspengouw

It doens't have a name, but it is a grand café, brasserie, restaurant and a summer bar, that House without a Name. Very tasty food and friendly service in a stylish ambiente. Especially that summer bar, wow... 

Voel je thuis op vakantie

There is nothing more hygge than enjoying the golden hour in a cozy garden with lights in a tree. You can sink into beanbags in the grass or hang out at a wooden bar. Summer vibes xx 

Encigroeve

I want to go on an adventure with my kids in Maastricht

Sinds 1926 wint ENCI in de indrukwekkende kalksteengroeve kalksteen voor de bereiding van verschillende cementsoorten. Je kan door dit uniek en verrassend natuurgebied wandelen van Châlet Bergrust tot Châlet d'n Observant.

Voel je thuis op vakantie

Durf jij op de doorzichtige roosters van het uitkijkplatform staan en 95m boven de steengroeve zweven? En durf je dan de 215 trappen afdalen naar het oud mergel-gangenstelsel?

Energetische massage

I want to spoil myself with wellness in Genk

Wil je na een wandeling of fietstocht genieten van een heerlijke massage of jezelf gewoon even verwennen tijdens je verblijf in het gastvrije Limburg? Dan kan je bij Nina terecht voor verschillende energetische massages, zoals een massage met hot stones, kruidenstempels, jade stones of edelstenen.

Voel je thuis op vakantie

De rustige Nina doet wonderen! Je bent ook altijd welkom om samen met Nina een mooie wandeling te maken door het prachtige natuurgebied 'De Wijers' in Zonhoven, op slechts 500 meter van haar praktijk

De Bottelarij

I want good food and drink in Haspengouw

Geniet in de unieke historische locatie van de Bottelarij van alle hoogtepunten, die Haspengouw te bieden heeft: streekgerechten en slow food in het Restaurant, lekkere verrassingen in de Streekwinkel en ook fietsen, wandelen of geocaching vanuit het Fietscafé.

Voel je thuis op vakantie

De Bottelarij organiseert ook wisselende tentoonstellingen, filmavonden en theatervoorstellingen, dus houd hun agenda zeker in de gaten. En hun zelfgemaakte taart is gewoon té lekker!

De Velinx

I want to experience culture in Tongeren

Een weekendje weg combineren met theater, een concert of een tentoonstelling? Het kan in de Velinx in Tongeren. Hier houden ze de vinger aan de culturele pols met een gevarieerd programma, dus er zit zeker ook iets voor jou tussen.

Voel je thuis op vakantie

Bij de Velinx heb je ook nog een bibliotheek. In de aanpalende hippe brasserie Retro Velinx eet je lekkere hamburgers op een mooi terras met uitzicht op een (vis)vijver aan de Jeker.

Railbike Limburg

I want to do indoor / outdoor activities in Bilzen

Je fietst volgens je eigen ritme ongeveer 6 km over een oude spoorweg tussen Munsterbilzen en Gellik. Het parcours loopt grotendeels door mooie holle wegen, beschermd tegen de zon en lichte regen! Ook goed te doen bij zeer hoge temperaturen!

Voel je thuis op vakantie

Je past met 4 volwassenen op een railbike. Minstens twee mensen moeten fietsen om vooruit te bewegen - aan een snelheid tussen 5 en 15 km/u. De andere twee zitten comfortabel in een zeteltje. Hyggelig samenwerken, take it easy!

Buitengoed Slavante

I want good food and drink in Maastricht

Bezoek de Sint Pietersberg eens. Parkeer je auto bij de rotonde boven op de berg en loop rechts van taverne Bergrust het traject rond de berg. Stop helemaal boven rechts in de hoek bij het uitzichtplatform van de Encigroeve. Verderop in het bos kan je afdalen naar Slavante - smakelijk!

Voel je thuis op vakantie

Wat een heerlijke plek is dit Grand Café, met de grandeur van vroeger! Loop links achter Slavante verder, dan kom je op een klein paadje, altijd links volgen, dan kom je in een boog weer terug bij je auto. Met onderweg een heel mooi uitzicht over Maastricht in de vallei.

Room Escape Maastricht

I want to do indoor / outdoor activities in Maastricht

Op een oud fabrieksterrein staan 8 spannende themakamers op jou te wachten. Ga naar binnen, los de raadsels op, kraak de code en geraak buiten, maar doe dit wel binnen het uur! Spanning, denkwerk, geluk, zoeken en vinden, raadsels en wiskunde-opdrachten...

Voel je thuis op vakantie

Wat een leuke opdrachten! Je moet echt goed samenwerken en heel goed verbanden kunnen leggen. De klok tikt - geraken jullie eruit?

de Sint-Pietersberg

I want to enjoy nature in Maastricht

Nederlanders noemen de Sint-Pietersberg trots 'een Nederlandse canyon'. Hier was de prehistorische Krijtzee en zwom de indrukwekkende Mosasaurus rond. Op het uitkijkplatform krrijg je een goed zicht op de mergelcanyon en het groenblauwe water.

Voel je thuis op vakantie

Loop zeker eens naar dat indrukwekkend zwevend uitkijkplatform, boven op de berg, helemaal rechts in de hoek. De trap naar beneden voert langs miljoenen jaren gesteente en brengt je tot in de groeve en bij mergelgrotten. Hier loopt ook nog een wandelpad richting Kanne.

Antiekmarkt Tongeren

I want to experience culture in Tongeren

De antiek & brocantemarkt in Tongeren is de grootste in heel de Benelux, met meer dan 350 standhouders en een 40-tal antiekzaken. Iedere zondag van 7u tot 13u. Weer of geen weer. Wandel op je gemak langs alle bezienswaardigheden, standjes, meubels en snuisterijen en ontdek iets unieks.

Voel je thuis op vakantie

Heb je dat uniek stukje antiek of brocant gevonden? Ga het dan vieren op een gezellig terrasje of smaakvol restaurant in de buurt van de Antiekmarkt. En neem je unieke vondst dan mee naar huis en maak het daar gezellig Hyggelig!

Park Midden Limburg - Bokrijk

I want to enjoy nature in Genk

Iedereen kent dit openluchtmuseum over het plattelandsleven van 100 jaar geleden. Maar hé, je kan ook op de foto met klompen, spellekes spelen in de Speelschuur, een atelier hout volgen. Of naar de speeltuin, fietsen door het water, klimmen in het touwenparcours.

Voel je thuis op vakantie

Je kan er een ganse dag veel plezier maken met de ganse familie. Bokrijk heeft zich helemaal opnieuw uitgevonden, het plattelands-Hygge van vroeger is nu in een hip jasje gestoken!

De Kimpel

I want to experience culture in Bilzen

Wat voor een fantastische plek om een boek te lezen, naar een CD te luisteren, iets op te zoeken, te studeren, de krant te lezen. Deze bib rockt!

Voel je thuis op vakantie

De bibliotheek van Bilzen is verkozen tot beste Bib van Vlaanderen 2017/2018. Een architecturaal pareltje, buiten én binnen. Hygge tussen de boeken...

HighTea@Home

I want good food and drink in Bilzen

Heb je zin om tijdens je verblijf in één van mijn logeeradresjes te genieten van een gezellige High Tea? Dan komt Ria de tafel voor jou dekken met vintage servies en serveert ze hartige hapjes, scones met garnituren en zoete gerechtjes. Daarna ruimt ze gewoon alles weer op!

Voel je thuis op vakantie

Dit is pure verwennerij, een echt Hygge moment om gezellig samen te genieten van verrassende theesoorten en lekkere, homemade hapjes.

I Love Burger

I want good food and drink in Visé

2 wereldreizigers streken in 2010 neer in Visé en lanceerden het concept van de fastronomie, lekkere burgers in een hippe Burger Bar. Het concept is simpel en geniaal: weg van fast-food naar fast-good, met 100% artisanale producten en 32 verschillende burgers.

Voel je thuis op vakantie

Lekker, verrassend, veelzijdig, natuurlijk. Geserveerd in een arty decor op bloemetjesborden met een gouden randje. Coole muziek. Hipster bediening. Is dit ook Hygge?! Zeer zeker!

Teseum - Archeologische site

I want to experience culture in Tongeren

Dat Tongeren de eerste stad van België is, kan je hier 3 meter onder de grond in een volledig nieuw museum.beleven: sporen van Romeinse stadswoningen en -muren, middeleeuwse omwallingen en maar liefst 7 religieuze bouwwerken.

Voel je thuis op vakantie

Je wandelt doorheen de boeiende geschiedenis van Tongeren en ontdekt hoe men generaties lang bouwde en verbouwde, woonde en leefde. Een mix van ruïnes en moderne museuminrichting, hier is het echt Hygge!

Marsnil

I want good food and drink in Haspengouw

In dit open restaurant kan je culinair genieten in een gezellige en harmonieuze sfeer. Je ontdekt al het lekkers dat de keuken van kok Frederik te bieden heeft, met ingrediënten rechtstreeks uit de tuin en de boomgaard van het familiedomein. Je proeft er de Haspengouwse seizoenen op je bord.

Voel je thuis op vakantie

Proef zeker ook van de zelfgemaakte huiswijn, geteeld op een eerlijke en natuurlijke wijze, met preparaten op basis van kruiden en planten uit de omgeving. Domein Marsnil straalt authentieke Hygge uit!

Boekhandel Dominicanen

I want to shop in Maastricht

Deze unieke boekhandel is gevestigd in de ruim 700 jaar oude Dominicaner Kerk en is door the Guardian uitgeroepen tot “The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven”. Een prachtige locatie met een rijke geschiedenis die zorgt voor een indrukwekkende sfeer.

Voel je thuis op vakantie

Op het voormalige priesterkoor kan je genieten van een verrukkelijke cappuccino van Coffeelovers en een blik werpen op de eeuwenoude fresco’s. Boeken in een kerk, het is toch wel Hygge, hoor!

Rok4 by Konings

I want good food and drink in Tongeren

Bij Rok4 in Tongeren is kaas de specialiteit, maar Rok4 is ook bekend voor kwaliteitsvolle delicatessen en fijne vleeswaren. Je kan er een heerlijk bordje kaas of een ambachtelijk broodje eten. Of bestel een kaas- of vleesbox om 'thuis' op te eten in je logeeradresje.

Voel je thuis op vakantie

Kaasmeester Soffia vertelt met passie én expertise over de vele kazen en reist zelf naar producenten in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk. Volg haar op Facebook, ze post superleuke filmpjes met veel tips!

Teseum - Schatkamer

I want to experience culture in Tongeren

De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek van Tongeren herbergt één van de grootste en rijkste kunstschatten uit de Lage Landen: verschillende reliekhouders, het edelsmeedwerk, de middeleeuwse koorboeken en de zeldzame reliekbeursjes zijn topstukken.

Voel je thuis op vakantie

De waardevolle voorwerpen zijn het middelpunt van de tentoonstelling. Je krijgt zo meer inzicht over hun functie, betekenis en gebruik. Ook een leuk interactief programma voor kinderen.

Adriaan de Smaakmaker

I want to taste regional products in Maastricht

In deze knusse streekwinkel produceren James en Angeliek ter plekke - tussen de gevulde rekken - mosterd, jams, chutney’s, dressings, azijnen en mayonaise. Zij gebruiken hiervoor alleen natuurlijke ingrediënten uit de streek.

Voel je thuis op vakantie

Ga eens proeven en dan is de keuze uit al dat lekkers veel gemakkelijker. James legt met veel passie uit hoe ze iedere dag weer ketels laten pruttelen op het vuur. Authentiek, natuurlijk en erg Hygge!

De Jambrouwerij

I want to taste regional products in Riemst

Bij de Jambrouwerij verwerkt kok Maarten vers streekfruit tot heerlijke confitures. Je vindt in de gezellige streekproductenwinkel ook dressings, mosterd, stroop, honing, koffie, thee, wijn, bier. Maarten gunt je een kijkje in zijn keuken en geeft je graag wat uitleg over zijn receptideeën.

Voel je thuis op vakantie

Ga je thuis misschien ook graag aan de slag met confituur? Vraag dan zeker naar het originele jam-boek van de Jambrouwerij: tips om te koken met konfituur. Of volg een workshop (tot 12 personen).

E-bike rental Limburg

I want to enjoy nature in Haspengouw

In our bicycle shed, 6 Norta e-bikes are waiting for you for an unforgettable trip. 
Departure from the holiday home 'de Pluktuin' in Kortessem, between numbers 121 and 122. Pedal together on one of the many bike rides! Limburg and cycling fans, Peter, Jocelyne and Louise

Voel je thuis op vakantie

If you book via gast-vrij, host Jocelyne will spoil you with delicious haspengouw fruit
in the bicycle bag

Dille & Kamille

I want to shop in Maastricht

Woonwinkel Dille & Kamille ligt in Maastricht op het gezellig SInt-Amorsplein. Laat je inspireren door de decoratieve themahoeken met verrassende keukenhulpjes, lekkere specerijen, mooie boeken, houten speelgoed en tuindecoratie.

Voel je thuis op vakantie

Keuken, badkamer, tuin, speelgoed, boeken - alles met een romantische bio-touch! Er is ook een gezellige thee- en koffiehoek met zelfgebakken taart of een lekker soepje. Vind jij Dille & Kamille ook zo heerlijk Hygge?!

Marks

I want good food and drink in Maastricht

MARKS is een ijs- en chocoladezaak, gelegen in de ziel van Maastricht, aan het Sint Amorsplein. Het ijs is ambachtelijk gemaakt, je kan kiezen uit een uitgebreid en verrassend aanbod van heerlijk eerlijke smaken, zelfs vegetarische smaken. MARKS makes things that melt in your soul!

Voel je thuis op vakantie

Heel vriendelijke bediening en een leuk zitbankje buiten! Check het hilarische filmpje op de homepage van de site van Marks, met de eigenaren in de hoofdrol! Zo Hygge!

De Oude Winning

I want to do sports in Riemst

Zin om ons Limburgs fietsroutenetwerk uit te proberen? Huur bij Filip en Anneleen een fiets voor een dagje: 10€ voor een gewone en 25€ voor een elektrische fiets / 2,50€ voor een kinderzitje. Denk aan de heuvels in Haspengouw, dus die elektrische fiets is misschien toch een goed idee?!?

Voel je thuis op vakantie

Je kan ook een fietstas meekrijgen op je fiets en als je wil zelfs een vers bereid lunchpakketje. Reserveer tijdig je fietsen. Filip brengt op aanvraag de fietsen ook tot in mijn drie logeeradresjes.

De Brug van Vroenhoven

I want to experience culture in Riemst

Museum De brug van Vroenhoven brengt het verhaal van het oorlogsbegin in Limburg op 10 mei 1940. Je waant je soms in het midden van de strijd. Ook leer je alles over de wereld van kanalen en de binnenvaart. Je ziet hoe een sluis werkt, je simuleert hoe je een binnenschip door een sluis stuurt.

Voel je thuis op vakantie

Op interactieve aanraakschermen beleef je alles vanop de eerste rij. Super als je graag actief ontdekt en leert!

het Sint-Pietersmuseum

I want to go on an adventure with my kids in Maastricht

Wie wil het skelet van dino Mosasaurus zien? Loop of fiets dan naar het kleine, heemkundige museum in de Lichtenberg-hoeve op de Sint-Pietersberg en daar hangt ie! Verder nog veel foto's over de gangen in de mergelberg en leuke fossielen in stukjes mergel. Enkel op zondag open!

Voel je thuis op vakantie

In de Lichtenberg-hoeve is er ook nog een ruïne-achtige toren met een prachtig uitzicht op Maastricht aan de Maas. Tegenover de ingang van de hoeve staat er een bakhuis, waar ze op sommige zondagen bakdemonstraties geven. Lekkere taart in een Hyggelige sfeer!

Visa-Versa

I want to spoil myself with wellness in Riemst

Bij Visa-Versa kan je genieten van deze wellnessmogelijkheden: sauna, Turks stoombad, infraroodkabine, whirlpool, binnen-en buitenzwembad. Specialisten dienen specifieke verzorging en energetische massages toe in verschillende ruimtes, die een uitstraling van rust en ontspanning geven.

Voel je thuis op vakantie

Na een massage of een heerlijke wellness-sessie kan je steengrillen in de gezellige brasserie van Visa-Versa. Kijk zeker ook naar de vele arrangementen op hun website.

Reading between the Lines

I want to enjoy nature in Haspengouw

There is no better place in Haspengouw than at the 'See Through Church' to watch the sunset - let your gaze float over the rolling landscape through the cracks of rusty steel. Truly an iconic place x 

Voel je thuis op vakantie

Usually, you are not alone here (this can also be cosy x), but try to spend enough time here and let the magical atmosphere of steel, greenery and a distant view over the vast landscape sink in. Really hygge!

Blotevoetenpad

I want to enjoy nature in Zutendaal

Vind jij het ook een avontuur om op blote voeten in de vrije natuur rond te lopen? Het Blotevoetenpad in Zutendaal geeft je een gevoel van vrijheid, zo op je blote voeten door zand, steentjes, boomschors, modder en water, met heerlijk tintelige voeten als beloning achteraf.

Voel je thuis op vakantie

Het is super gezellig en plezant om samen met je hele groep over het blotevoetenpad te lopen, Hygge-time gegarandeerd! Het kilometerlange pad hoort bij De Lieteberg, één van de poorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Je kan bij de Lieteberg ook een leerrijk Insectenmuseum bezoeken.

de Kevie

I want to enjoy nature in Tongeren

4 walks (from 2,5 to 8 km) take you through oldfashioned meadows and along the Jeker-river. Lots of greenery, lots of silence, lots of birds.  

Voel je thuis op vakantie

Hiking only becomes hyggelig if you can walk on decking paths and that is certainly the case in the Kevie. 

Huize Briers

I want good food and drink in Bilzen

In deze stijlvolle lunchroom kan je terecht voor een heerlijk ontbijt, gevarieerde lunchgerechten of voor allerlei taart, gebak en een exclusieve high tea. Bij goed weer kan je op het ingesloten terras genieten van het mooie uitzicht op het landschapspark Petry.

Voel je thuis op vakantie

Lekker stukje taart gegeten? Spring dan ook eens binnen in de bakkerij van Huize Briers, met brood en banketgebak uit natuurlijke producten van eigen streek. Hyggelig homemade!

Toren van Eben-Ezer

I want to go on an adventure with my kids in Liège

De Toren van Eben-Ezer met het museum 'Musée du Silex' is een toren op een heuvelrug bij de Jeker in Eben-Emael. De autodidactische kunstenaar, architect, schrijver, esotericus en filosoof Robert Garcet ontwierp de toren en bouwde hem ook zelf.

Voel je thuis op vakantie

Wat een verbeelding had die Robert! De hele toren staat vol met fantastische fabeldieren, verdieping na verdieping. Helemaal boven waken er vier gevleugelde cherubijnen op iedere hoek van de toren. In het mooie park rond de toren zie je kunstwerken van studenten van de Kunstacademie van Luik.

Vespa Bilzen

I want to do indoor / outdoor activities in Bilzen

Op trendy vespa's geniet je van het prachtige Haspengouw met z'n tweetjes, met familie of vrienden. De vespa's zijn in perfecte staat en voorzien van een bagagedrager en valbeugels. Voor je vertrekt, krijg je eerst deskundige uitleg.

Voel je thuis op vakantie

Graag met picknickmand op stap? Het kan! Vraag zeker ook naar de leuke GPS-routes, die persoonlijk samengesteld zijn en uitgestippeld volgens de verkeersregels die de wet voorschrijft.

Subscribe to my newsletter and get 5 gast-vrij hygge tips on how to have an extra cosy time with your family or friends