Het warme verhaal achter gast-vrij

Gastvrijheid en hygge, de rode draad in het leven van gastvrouw Geert

Hoe het verhaal van gast-vrij begon? Wel, samen met mijn man en vier kinderen woon ik in een van de allereerste Belgische huizen gemaakt van strobalen. Ons huis is gebouwd met de natuurlijke materialen hout, stro en leem. Het is milieuvriendelijk, energiezuinig en duurzaam, en heeft een gezond leefklimaat.

Ons enthousiasme over onze woning was zo groot dat we het wilden delen met anderen. Dus bouwden we de vakantiewoning StroEnzo. Je kunt dit positieve woongevoel nu zelf komen beleven.

Vele jaren was huizenruil de favoriete manier van mijn gezin om op vakantie te gaan: wij ruilden ons huis elke zomer voor een tweetal weken met een andere familie ergens in Europa. We ontdekten zo hoe authentiek het voelt om in een huiselijke sfeer vakantie te vieren. Een heel ander gevoel dan op hotel zitten, of in een gestandaardiseerde vakantieaccommodatie.

Dit huiselijke gevoel – ik durf het ook wel ‘hyggelig’ te noemen –creëer ik ondertussen in drie unieke vakantiewoningen in Riemst. Want naast StroEnzo zijn er ondertussen ook VillaEnzo en ZussEnzo.

“We voelen ons hier zo thuis!” is het compliment dat ik het meeste hoor bij mijn gasten en dat maakt me elke keer weer oprecht gelukkig. Omdat ik sterk geloof in het concept van hygge, de Deense levensfilosofie om samen met vrienden en familie te genieten van de goede dingen in het leven. Hygge draait om een warme sfeer, een gevoel van thuis en ontspanning.

Gastvrijheid en hygge maken mijn leven en dat van mijn gasten mooier. Ik heb van elk van mijn drie unieke vakantiehuizen een gezellige thuis gemaakt en ze gast-vrij ingericht. Zo krijg je, samen met je gezin, familie, vrienden of collega’s, een echt thuisgevoel op vakantie.

Van harte welkom
je gastvrouw Geert

De pijlers van gast-vrij

Voel je thuis op vakantie bij de logeeradresjes van gast-vrij

Vier vakantie

Geniet met volle teugen van je weekendje weg of je vakantie. Ontspan, neem de tijd, doe dingen samen met je gezin, familie of vrienden. Herontdek jezelf en elkaar.

Voel je thuis

De logeeradresjes van gast-vrij laten je thuiskomen. Van de inrichting en leuke spulletjes tot de kaarsen, de boeken en het speelgoed: alles geeft je het gevoel dat je jezelf mag zijn.

Verken de omgeving

Ga op ontdekkingstocht in Riemst en omgeving. Verruim je ervaringen. Beleef samen plezier. Leer bij. Kijk je ogen uit. En draag dat dan verder met je mee.

Vertel het verder

Heb je je thuis gevoeld op vakantie? Deel je beleving dan gerust met anderen. Laat de mensen om je heen kennismaken met de drie unieke, huiselijke vakantieadresjes van gast-vrij.

Schrijf je hier in voor mijn gast-vrije nieuwsbrief TipsEnzo. Je ontvangt dan direct vijf Hygge-tips om het gezellig te maken met je familie of vrienden.