Logeren in een gezellig vakantiehuis met je familie of vriendengroep?

Gepost op

drie gezellige vakantiehuizen in limburg

Gastvrouw zijn vind ik geweldig inspirerend, ik doe het nu al bijna zes jaar.

Het begon met één vakantiewoning voor 5 personen, nu is het uitgegroeid tot drie huiselijk ingerichte vakantiewoningen voor 37 gasten in het totaal. Overal geldt mijn slogan: ‘Voel je thuis op vakantie’.

Maar waarom geven gasten mij toch zoveel energie? Waarom is er altijd weer dat motiverend gevoel van ‘daar doe ik het voor!’

Ik zet het even op een rij, waarom ik families en vriendengroepen zo graag laat logeren bij mij:

 

1.   Het is inspirerend om mensen het gevoel te geven dat ze zich thuis voelen

Ook op vakantie voel je je graag thuis en op je gemak. In mijn eigen gezin met vier kinderen koesteren we mooie herinneringen aan onze huizenruil-vakanties met Intervac: wij woonden tijdens onze vakanties in het huis van een andere familie en zij dan bij ons. Wat wij daar zo gezellig aan vonden? Het voelde aan alsof we thuis waren: we leefden in een echt huis, we kookten in een echte keuken, we ontspanden in meubels van een echte tuin, we sliepen in echte slaapkamers. Dat gevoel creëer ik ook in mijn eigen drie vakantiewoningen: in de strobalen woning StroEnzo, in het elegant herenhuis VillaEnzo en in het stoer familiehuis ZussEnzo. Ik richtte ze alle drie bewust huiselijk en authentiek in, met veel oog voor details: kaarsen, kussens, plaids, boeken, tijdschriften, speelgoed, kookingrediënten in de keuken, opgemaakte bedden, stapels handdoeken in de badkamer. 

En het wérkt: gasten geven me vaak het compliment dat ze zich echt thuis voelen bij mij. En dat is zo inspirerend! ?

 

2.   Het is creatief om je woning gezellig in te richten

Ik geloof in het Deense concept van Hygge: gezelligheid, huiselijkheid, verbondenheid. Je omringen met voorwerpen en mensen die je dierbaar zijn en waar je je prettig bij voelt. Mensen om mij heen en ook veel gasten vertellen mij dat ik talent voor Hygge heb: ik maak van een huis een thuis. Voor mij is het gezellig inrichten van een huis creatief aan de slag gaan met kaarsen, kussens, plaids, tijdschriften, boeken. Het is hout combineren met wol, wit met zwart, schilderijen met krukjes. Het is trendy zijn met een vintage touch.

En het wérkt: gasten geven me vaak het compliment dat ze inspiratie halen uit mijn inrichting en met nieuwe woonideeën naar huis gaan. En dat is zo creatief! ?

 

3.   Het is geweldig om ambassadeur van je streek te mogen zijn

Als gastvrouw ben ik er fier op om ambassadeur van mijn streek te zijn. Ik geef mijn gasten graag tips over leuke lokale hotspots in de omgeving. Meestal stuur ik hen naar plekken, die ik zelf Hygge vind of die een iconische rol spelen in onze buurt. Ik geloof in het concept van ‘go local’, ik geloof erin dat gasten zich graag even thuis voelen in een inspirerende omgeving net zoals de locals. Zo neem je boeiende indrukken mee, je bent echt geweest op die plek.   

En het wérkt: gasten geven me vaak de feedback dat ze een lokale hotspot uit het lange lijstje op mijn website bezocht hebben, zo hadden ze het gevoel er even bij te horen. En dat is zo geweldig! ?

4.   Het is boeiend om tips uit te wisselen met collega’s

In onze gemeente Riemst heb ik de logies samengebracht in een Logieswerkgroep. Al bijna drie jaar komen we regelmatig samen bij één van ons, we tonen onze B&B’s en vakantiewoningen aan elkaar, we wisselen tips en ervaringen uit, we helpen elkaar. Het is verrijkend om geen concurrenten te zijn, maar eerder collega’s of zelfs vrienden. En we worden er allemaal professioneler door, want we leren van elkaar.

En het wérkt: collega's geven me vaak de feedback dat het fijn is om elkaar te inspireren, hoe we gasten nog gast-vrijer kunnen ontvangen. En dat is zo boeiend! ?

5.   Het is trendy dat gasten in groep vaker in een vakantiehuis willen logeren

Trends zijn trendy, ook in toerisme. Zo zijn lekker-dichtbij-vakanties zeker een trend of vaker maar dichterbij op vakantie gaan. Dingen verschuiven en vaak zijn veranderingen in de maatschappij ook zichtbaar in het vakantiegedrag van gasten. Families verschuiven naar framilies, want je vrienden zijn nu je familie. Dat zie ik ook in mijn vakantiewoningen, ik krijg vaak bevriende koppels met kinderen op bezoek. De drie-generatie-families zijn ook heel talrijk: grootouders gaan op vakantie met hun kinderen en kleinkinderen. Bij beide groepen is samen tijd doorbrengen en samen genieten van elkaars gezelschap heel belangrijk. En dat liever in een huiselijke omgeving, waar je samen kan koken, eten, lang natafelen, in de zetel hangen, spelletjes spelen.

En het wérkt: gasten geven me vaak het compliment dat ze in mijn vakantiewoningen heerlijk konden samen zijn en dat is zo Hygge-trendy! ?

  

Kom ook eens bij gast-vrij logeren, ik heet je welkom in mijn drie gezellige Hygge vakantiehuizen!

Ontdek hier welk logeeradresje het beste bij jou past! 

warme groeten van gastvrouw Geert x

Schrijf je hier in voor mijn gast-vrije nieuwsbrief TipsEnzo. Je ontvangt dan direct vijf Hygge-tips om het gezellig te maken met je familie of vrienden.